marți, 14 mai 2013

Fac parte dintr-un proiect ambitios: Daruieste Aripi


Aproape nu trece zi sa nu aflu ca inca un copil bolnav si-a capatat aripile de inger. La inceputul  propriului meu doliu aceste vesti erau atat de coplesitoare incat refuzam sa le aud. Nu putem vedea decat durerea mea, niciodata ostoita si din ce in ce mai grea. Durerea nu se schimba, nu se alina, noi, oamenii, insa,  invatam sa o primim in viata noastra si sa o acceptam. Multi parinti inteleg cuvintele mele.

La fel de rau ma doare si neputinta de a ajuta atat cat mai mult, pe cat mai multi. Eu nu sunt decat una dar stiu ca multi sunt ca mine, care vor sa ajute, sa vada rezultate, sa simta ca efortul lor a contat pentru viitor.

Cateva persoane foarte speciale au avut initiativa unui proiect  ambitios si eu le-am gasit. Sau ei m-au gasit pe mine. Important este ca acum suntem o echipa si impreuna ne-am propus sa aducem un plus de alinare copiilor cu boli onco, hemato sau terminale. Constanța este una dintre regiunile cu cel mai mare numar de copii diagnosticați cu boli onco-hematologice, raportat la numarul total de copii. Cu toate acestea, în județul Constanța, nu există un centru specializat în diagnosticarea precoce și tratarea corespunzatoare a acestor copii.

Mai mult decat atat, parintii care au copii in astfel de situatii, cand vin la monitorizare stau pe holurile acelelasi sectii in care sunt internati si restul copiilor bolnavi, riscul de infectii pentru un mic pacient cu imunitate spre zero crescand exponential. Sa nu mai vorbim de lipsa paturilor si a echipamentelor, de multe ori un copil fiind nevoit sa astepte o pompa de perfuzii/transfuzii pana se termina tratamentul altui pacient. Si lucrurile acestea se intampla ZILNIC.

Daruieste Aripi si-a propus sa puna in practica aceasta initiativa si sa realizeze acest centru de zi pentru diagnosticarea bolilor oncologice, hematologice si reumatologice pentru copii in cadrul S.C.J.U Constanta. In acest centru se va crea un mediu confortabil pentru sustinerea familiilor copiilor aflati in astfel de situatii ( cu spatiu de joaca pentru copii, informare si consiliere psihologica pentru parinti). Tot aici se vor putea administra parti din tratament, sub indrumarea medicilor curanti principali cu avantajul ca la sfarsitul zilei, copiii se vor putea intoarce acasa, crescand astfel confortul psihic si economisind timpul si banii famiiilor care altfel, ar trebui sa mearga pana in Bucuresti, unde de obicei se realizeaza aceste tratamente.

Totul pentru copii. Daca pana acum misiunea mea era “Totul pentru Bibi” acum nu o schimb prea mult si spun ca MISIUNEA NOASTRA este “totul pentru copii” .

Reamenajarea si dotarea spatiului ce va deveni acest Centru de zi avanseaza rapid.

In curand va vom putea astepta la inaugurare.

Iar despre restul obiectivelor “Daruieste Aripi” si progresul lucrarilor la Centru voi reveni in postarile urmatoare, direct pe blogul lor.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu