vineri, 21 ianuarie 2011

Am fost pe taramul sfant!


Asa cum va spuneam, ne-am pus toate sperantele in medicii de la spitalul din Hadassah, Ierusalim! Abia ne-am intors de acolo, dupa zece zile de investigatii cu intalniri cu o echipa de medici profesionisti si oameni extraordinari.

Lui Bibi i-a fost prelevata o noua biopsie de maduva si cat se afla sub anestezie au luat si sangele de care avea nevoie pentru restul testelor hematologice si genetice. A fost o mare usurare pentru mine, ca si mama, sa nu-l mai vad inlacrimat si zbatandu-se sa scape de ace.

Recomandarea lor a fost, din pacate, cea de care ne temeam: transplantul de maduva. Pentru ca Bibi este inca destul de mic, vom mai incerca o alternativa medicamentoasa si ne rugam la Dumnezeu ca aceasta sa isi faca treaba si, cum zice bunica lui Bibi, "sa-si dea drumul fabricuta de hemoglobina".

La spitalul din Ierusalim, am avut surpriza sa dam peste o maicuta romanca, buna vorbitoare a multor limbi- printre care ivrit, araba, ruseste, greceste - care ajuta pe oricine avea nevoie de o vorba buna, o imbarbatare sau de translator in fata doctorilor. Ea a fost cea care a insistat ca Bibi sa primeasca binecuvantarea preotilor de la Sfantul Mormant si de la Biserica Romaneasca din Ierusalim si multumim lui Dumnezeu ca am cunoscut-o. Nu credeam ca mai exista oameni cu suflet cald, care cu blandete si umilinta traiesc doar pentru altii.

Stiu ca ea nu este familiara cu tehnologia si nu va vedea aceste postari ( la laptop zice `sarsailă` ) insa "Multumim, maicuta Maria!"

6 comentarii:

Laurita mommy, wife, woman :) spunea...

Multa ,multa sanatate va dorim.

Lore spunea...

multumim din suflet, Laurita!

deedee spunea...

unde va fi facut transplantul? tot in israel?

Lore spunea...

Da, deedee. Multumim din suflet pentru donatie! O primavara frumoasa!

Bia spunea...

Saracutzu Bibi .
Sper din tot sufletul sa se faca bine .
Sanatate multa .

In bucatarie cu Aziz spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Trimiteți un comentariu