sâmbătă, 22 februarie 2014

Despre inaugurarea Centrului de zi pentru copiii cu boli onco-hematologice

Ziua de azi ne-a alinat un pic pe noi, parintii lui Bibi. 

Centrul de zi pentru copiii bolnavi de cancer si boli hematologice a fost inaugurat azi la Constanta. Pentru ca Bibi nu e primul copil care a murit. Si, din pacate pentru toti ceilalti parinti care trec acum printr-o situatie similara cu a noastra, nu va nici ultimul. E tare greu sa scriu asta si nu trebuie sa o luati negativist. 

Dar CHIAR DACA se intampla, in ciuda tuturor statisticilor, tot merita sa lupti si tot sunt multe de facut. Si daca efortul nostru, al tuturor, aduce macar un zambet, respect si putin confort acestor copii, atunci toate straduintele noastre nu au fost in zadar.

Toti invitatii de azi, carora le-am prezentat Centrul au fost uimiti si placut impresionati ca se intampla si lucruri bune. Cuvintele lor insa, desi erau laude, ne-au intristat un pic. Un centru care arata precum acesta nu ar trebui sa fie “extraordinar”, “uimitor”, “n-am mai vazut asa ceva”. Acesta este normalul peste tot in lumea civilizata. Asa ar trebui sa arate toate sectiile de pediatrie din Romania: curate, dotate, prietenoase.


Sa apreciem normalul si sa nu ne multumim cu mai putin.

Imagini din Centrul de zi pentru diagnosticarea, tratarea, monitorizarea si sustinerea familiilor copiilor cu boli onco – hematologice si reumatologice din cadrul Spitalului Judetean Clinic de Urgenta Constanta.  


camera de terapie


camera de recoltare analize

camera de terapie


loc de joaca


loc de joaca


Mai multe detalii despre proiect si activitatea Asociatiei Daruieste Aripi, in cadrul careia sunt voluntara gasiti aici . Va multumim tuturor pentru sustinere!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu