duminică, 13 martie 2011

Bibi si prima lui primavara


De ieri a venit primavara in Mangalia si e o incantare sa-l vad pe Bibi cum se bucura sa descopere lucrurile din jurul lui. Este deja un baietel de 9 luni, care a reinceput sa creasca - pe perioada prednisonului stagnase cresterea si prezenta trasaturile specifice terapiei cu steroizi- sa se ridice singurel si sa paseasca.
Nici nu-mi vine sa cred cum a trecut timpul. Parca mai ieri era acum un an si asteptam cu nerabdare ziua in care il voi vedea pentru prima oara. Acum schimbarile se vad de la o zi la alta: stie sa isi apropie obrazul cand ii cer sa-mi dea pup, ne cearta in "bebeleza" atunci cand cu-i convine ceva sau intervine in conversatie cand i se pare ca nu-i bagat in seama, acoperindu-ne cu o ploaie de dadada-ghia-ghia-ghia.
Marti a trecut cu bine de a zecea transfuzie de sange iar saptamana urmatoare vom face analize mai amanuntite care ne vor spune concentratia de fier acumulata in ultimele luni. Va fi o zi grea pentru noi. Vestea buna e ca pana acum nu s-a pricopsit cu boli inerente transfuziilor( hepatite in special) insa atat timp cat vom fi dependenti de sangele altora, vom fi in pericol.
Pe cand scriam acest post am primit un mesaj care ma anunta ca povestea lui Bibi a aparut si pe http://cabral.ro/.
A aparut o inadvertenta, in sensul ca se pot face nu 30 ci maxim 300 de transfuzii, insa transfuziile ne sunt si prieteni - si dusmani. Sunt bune pentru ca ne salveaza bebelusul de la luna la luna- si dusmani pentru ca ii incarca organele vitale cu fier provocand ravagii in timp- mai ales intr-un organism in crestere. Multumim Lala si multumim din suflet, Cabral!
O primavara minunata tuturor!
Va indemnam sa gasiti bucurie in toate gesturile si faptele marunte ale celor din jurul vostru, asa cum ne bucuram noi de fiecare secunda pe care o petrecem alaturi de zambetul lui Bibi.

10 comentarii:

Madalina spunea...

Folositi medicamente pentru eliminarea fierului din corp, gen http://en.wikipedia.org/wiki/Deferoxamine ?

Multa sanatate! Bibi e foarte dragalas!

Lore spunea...

Nu Madalina, doctorii recomanda aceste tratamente abia dupa 2 ani.

Bia spunea...

Dumnezeule :( am ramas foarte impresionata de cazul lui Bibi :( .
De ce copilasi acestia frumosi sa fie chinuiti ?
Bibi din cate vad esti un puternic tot cu zambetul pe buze .
O sa te faci bine :) .
Multa sanatate .
Si parintilor mult curaj rabdare si inceredere .

ana spunea...

Daca as spune ca imi inchipui prin ce treceti as minti,pentru ca sunt convinsa ca atunci cand vine vorba de suferinta coplilui tau imaginatia nu e cel mai bun reper.Ii doresc lui Bibi multa sanatate si voua de asemenea...e un copilas tare,tare scump...am vazut banner-ul pe un blog si am crezut e coplul doamnei respective...de abia cand l-am vazut a doua oara mi-am inchipuit ca e ceva....multa sanatate

Lore spunea...

Multumim pentru cuvintele frumoase, Ana!

Laura Apetroaie spunea...

Am aflat de povestea micuului Bibi! Am scris si pe blog si tot acolo se afla si bannerul care arata ca sunt alaturi de acest copilas scump pe care l-am indragit din clipa in care i-am vazut prima poza!

Voi incercat sa-l ajut pe Bibi, asa cum pot! Am sa ma rog la Dumnezeu sa-l ajute mai mult decat o voi face eu si sa va incareasca!

Nu va uit!

Unknown spunea...

Buna seara! Acum v-am gasit si eu in sfarsit!
Mai vazusem undeva povestea lui dar pierdusem linkul, insa, spre fericirea mea l-am regasit.

Am postat pe blogurile mele, pe Facebook, pe fan-page-urile blogurilor si o sa o mai fac peste tot pe unde pot. Am pus si banner pe laterale, os a fac ce-mi sta in putinta sa ajut si eu puiutul asta frumos!

Aveti un copil MINUNAT! Sa va dea Dumnezeu multa, multa sanatate!

deamyworld spunea...

Buna ziua,
de cand l-am vazut pe BIBI am prins drag de el si mi-am promis ca am sa fac ceva care sa-l ajute. In acest sens, am organizat la mine pe blog un giveaway special pentru BIBI :) Mi-am permis sa iau o poza cu el (daca e problema, va rog sa ma anuntati si o sa o sterg) pentru a vedea lumea intreaga cat e de scump. Pagina blogului cu giveaway, este aceasta:http://deamyworld.blogspot.com/2011/04/giveaway-special.html
Dumnezeu sa va ajute! Andreea.

Lore spunea...

Nu e nici o problema, Andreea. Multumim pentru gestul tau!

Aytana spunea...

Eu v-am descoperit prin intermediul Lolei http://lolafactory.wordpress.com/2011/05/06/pentru-bibi/

Aveti un copil absolut minunat si sunt sigura ca Dumnezeu o sa va ajute sa fie totul bine.Am un baietel de aceeasi varsta cu Bibi si suntem cu sufletul alaturi de voi.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Cu drag Ariana!

Trimiteți un comentariu